FIFA World Oynanış ve Bilinmesi Gerekenler



Futbol, yeşil sahada olduğu kadar sanal ortamda da oynaması ve izlemesi en eğlenceli sporlardan biri.Belki de bir tutku.21. yüzyılda milyonlarca insan PS ve PC'de futbol oynamanın zevkine varıyor.Bu talebi ise genellikle FIFA ve PES serileri karşılıyor.

Birçok insan bu iki oyunun üstünlükleri birbirlerine anlatıp kendi sevdiği oyunun daha iyi olduğunu anlatmaya çalışır.Çekişme gerçek anlamda bu denli üst düzey. Son bir kaç yıla kadar özellikle satış,tercih edilme sayısı ve grafik anlamında PES , FIFA'nın önünde kabul edilirdi.Ancak son bir kaç yıldır FIFA'nın oynanış özellikleri ve grafik anlamında yaptığı atılımla PES'in önüne geçti denilebilir.

Durum böyle devam ederken EA Sports , FIFA oyununa yeni bir yenilik daha katmıştı. Multiplayer oynanışı ayrı bir noktaya taşıdı ve Origin üzerinden FIFA World oyununu çıkardı ki bu oyun insanların hiçbir ücret ödemeden FIFA zevkini sonuna kadar yaşayabilmesine olanak tanıdı.

Sizlere FIFA World oyununa nasıl başlanacağını, nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve oyunun size neler sunacağını anlatacağım.


1.Kayıt

Elbette önce kaydolmak gerekir. Bunun için Origin hesabına ihtiyacımız var. Origin'in sitesine ulaşıp e-posta adresimizle Origin'e kayıt olmamız gerekir.Ardından bilgisayarımıza kurmalıyız ki bu işlemler bir kaç dakika içinde tamamlanır.
Hesabımıza girdikten sonra FIFA World oyununu aratıp hemen oyunu alabilirsiniz.
Hesabınızı başka bilgisayarlarda da açabilirsiniz. Origin'i istediğiniz başka bilgisayardan açıp kendi hesabınıza girebilir ve kendi FIFA World'ünüze devam edebilirsiniz.Böyle bir oyun için harika bir özellik diyebilirim.

2.Ne yapıyoruz bu oyunda olay ne?

Oyun gayet basit.En başta oyun size pekte güçlü olmayan bir kadroya sahip bir takım verecektir. Siz bu takımı isteğinize göre kurar  oyuncuları ve düzeni değiştirebilirsiniz.
Ticaret bölümünde istediğiniz oyuncuları istediğiniz fiyatlarda gördüğünüz anda satın alabilirsiniz.
Ayrıca menajer, antrenörler, sözleşmeler,antrenman kartlarıyla da hayalinizdeki takımı kurmaya başlayabilirsiniz.
Oynadığınız her maçtan belli oyun kredisi kazanırsınız.Bu kredilerle dilerseniz oyuncu,menajer,sözleşme,antrenman kartları,tedavi kartları ve daha fazla oyun içeriğiniz edinebilirsiniz.
Unutmayın oyuncularınızın sözleşmesi var ve bunu iyi kullanın. Kadronuza ne kadar çok menajer katarsanız sözleşmeler o kadar etkili olacaktır ve %50'ye kadar ekstradan sözleşme süresi elde edersiniz.
Aynı şekilde antrenman için de kadronuza antrenörler alırsanız , oyuncularınıza uygulayacağınız güçlendirme kartlarının etkisini de artırabilirsiniz.Elbette bu artışta maksimum %50.
Oyunda tek bir kadroyla da oynamak zorunda değilsiniz.Kadro yöneticisinden başka oyuncular alıp başka dizilişlerde ayrı ayrı takımlar yaratabilir ve zevk aldığınız şekilde oynamaya devam edebilirsiniz.

3. Ligler

Oyun içerisinde birçok lig türü var.Bunları kısaca açıklayayım.

Ultimate Team Modu(FUT) : Bu modda kurduğunuz takımla Dünya'nın başka başka yerlerinden rakiplerinizle eşleşir ve lig usulü maç yaparsınız.Bulunduğunuz ligde gerekli puanı alırsanız üst lige çıkarsınız.Başarısız olursanız alt lige düşersiniz.Ortalama puana sahip olursanız ligde kalırsınız.Bu puanlamalar her aşamada değişmektedir.Lig olan her modta toplam 10 aşama vardır.

Lig Takımları Modu : Bu modda FUT'de olduğu gibi lig sistemi vardır ve tek farkı kendi oluşturduğunuz takımla bilgisayara karşı oynamanız.Her aşamada yeni liginizi kendiniz belirlersiniz.Dilerseniz zor ama parası bol dilerseniz nispeten kolay fakat az ödüllüs olanı seçersiniz.

Kupa : Oyunda ayrıca farklı liglerden oluşan yada karma liglerden oluşan kupaları da oynayarak para kazanabilirsiniz.

Ayrıca yine lig usulü olan diğer kullanıcılarla oynayabildiğiniz fakat gerçek hayattaki takımları kullandığınız FUT dışında mod da mevcut.

Haftada bir kez ise fazladan para kazanmanızı sağlayacak 'Haftanın takımı' ile de maç yapabilirsiniz.Haftanın takımındaki oyuncular gerçek hayattaki performanslarına bakılarak seçilen oyunculardan oluşur.


FIFA World , futbol severler için harika bir oyun diyebilirim ve mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Oyunla ilgili ayrıntılı yazılarım devam edecek.Merak ettiklerinizi ve düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.

Saygılar.

Yorumlar